RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

Всі новини

У Чехії пояснили скандальну поїздку свого депутата в окупований Крим

Сенатор Чехії Ярослав Доубрава відвідував окупований Росією Крим з власної "приватної ініціативи".

Про це заявила прес-секретар Сенату Чехії Ева Давідова, передає "Радіо свобода".

Члени делегації Чехії провели в Криму зустрічі з російськими військовослужбовцями, зокрема, фотографувалися з ними, тримаючи в руках прапор РФ.

Ева Давідова зазначила, що, хоча інформація про цю поїздку "може бути для деяких, наприклад, і для сенаторів, тривожної, канцелярія Сенату не отримали ніякої інформації ні прохання від пана сенатора Доубрави про те, щоб цей візит став офіційним відрядженням Сенату або цього сенатора".

"Тобто ми не були ні перед тим, ні після того поінформовані про цю подію. Через те вважаємо цю поїздку його приватною ініціативою чи дією, про яку на цій підставі не можемо говорити чи будь-як коментувати ", - пояснила прес-секретар Сенату Чехії.

Як писали чеські ЗМІ, до складу делегації також входили депутат парламенту Чехії Зденек Ондрачєк, заступник голови комуністичної партії Чехії Йозеф Скеля, голова Чеського союзу бійців за свободу Ярослав Водичка, активістка Олена Вічанова і публіцист Жарко Йованович.

Україна заборонила Доубраві в'їзд на свою територію після того, як в листопаді 2014 року він був "іноземним спостерігачем" в окупованому Луганську на "виборах".

МЗС України поки не коментує візит чеської делегації в Крим.

Як повідомляв "Апостроф", посол України в Німеччині Андрій Мельник пригрозив "дуже плачевними правовими наслідками" за візит у Крим депутатів регіональних парламентів ФРН.