RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія та Естонія провели черговий обмін шпигунами: усі подробиці

Росія та Естонія обмінялися засудженими за шпигунство на прикордонному переході Койдула. Москва передала Таллінну естонця Райво Сусі і отримала взамін росіянина Артема Зінченка. Раніше вони подали прохання про помилування, які були задоволені президентами РФ і Естонії.

Про це повідомляє російська редакції DW.

ФСБ РФ затримала Райво Сусі у лютому 2016 року в аеропорту Шереметьєво, коли той прямував з Таджикистану в Естонію. Як писали ЗМІ, Сусі займався авіаційним бізнесом, а також торгівлею зброєю, боєприпасами, засобами захисту. У грудні 2017 року суд засудив Сусі до 12 років суворого режиму за шпигунство. За інформацією адвоката громадянина Естонії, його підзахисний вже повернувся додому, стан його здоров'я хороше.

Артем Зінченко, який проживав в Естонії з 2013 року, був затриманий 9 січня 2017 року. У травні суд засудив його до п'яти років тюремного ув'язнення за співпрацю з ГРУ РФ і підрив безпеки Естонії. Як заявляло наслідок, Зінченко займався збором інформації про військової техніки, військових об'єктах, що забезпечують життєво важливі потреби Естонії.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні 2015 року Росія та Естонія вже обмінювалися засудженими за шпигунство: естонця Естона Кохвера обміняли на колишнього офіцера МВС Естонії Алєксєя Дрессена.