RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

США нарощують присутність в Чорному морі для стримування Росії – CNN

США нарощують військову присутність в Чорному морі у відповідь на аналогічні дії Росії.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на військових посадових осіб США.

Один з військових джерел телеканалу заявив, що недавня відправка американських есмінців "Корні" (USS Carney) і "Росс" (USS Ross) у Чорне море є частиною зусиль з "зниження чутливості Росії" до військової присутності Сполучених Штатів в цей регіоні.

За словами двох американських військових джерел, Росія особливо різко реагує на військові операції США в Чорному морі, враховуючи недавню мілітаризацію окупованого РФ Криму.

У свою чергу, НАТО звертають увагу на розміщення Росією підводних човнів біля берегів Криму, заявляючи, що Альянс хоч і не прагне до військової гонці з РФ в регіоні, але зміцнює свої позиції в Південно-Східній Європі.

Також джерела телеканалу вказують на повномасштабне розгортання Росією озброєнь у Криму, включаючи системи берегової і протиповітряної оборони, а також наземні війська. За словами джерел, РФ побоюється, що військова присутність США в Чорному морі може підірвати російське перевагу в регіоні.

Зокрема, каже інший американський військовий джерело, Росія побоюється високоточної зброї США, а також їх систем протиракетної оборони "Іджіс" (Aegis), яка встановлена на есмінцях "Корні" та "Росс".

Американський військовий чиновник розкритикував ставлення РФ до Чорного моря, зазначивши, що "країни НАТО на Чорноморському узбережжі мають набагато більше берегову лінію, ніж Росія, тому це, звичайно, не російське озеро".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно російський винищувач здійснив небезпечний перехоплення літака-розвідника США в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем.