RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Times дізналося, скільки отримував отруєний екс-офіцер ГРУ за роботу на британську розвідку

Екс-полковник ГРУ РФ Сергій Скрипаль, який нещодавно був отруєний у Солсбері разом зі своєю дочкою, отримував після кожної зустрічі з агентами MI6 по 5-6 тисяч дол.

Про це пише видання The Times з посиланням на джерела в британській розвідці.

На Скрипаля, коли той ще був співробітником ГРУ, як на потенційного шпигуна звернула увагу розвідка Іспанії, але все-таки встановила контакт з ним саме MI6. Зокрема, Скрипаль натякав британському агенту, що готовий ділитися інформацією з

Згідно з інформацією джерел видання, Скрипаль працював на MI6 під псевдонімом Forthwith ("Негайно") і за 10 років надав "важливі відомості, включаючи весь телефонний довідник ГРУ".

Після відходу Скрипаля з ГРУ в 2000 році, він продовжив роботу на британську розвідку, забезпечуючи відомостями, які отримував через свого колишнього товариша по службі, що працює в одному з московських регіональних урядів".

"MI6 купила йому будинок для відпочинку за системою таймшер поруч з Малагою, і відповідальний співробітник [британської розвідки] літав туди кожні три дні на зустрічі, які тривали три-чотири години. Після кожної зустрічі Скрипалю виплачувався гонорар в розмірі від $5000 до 6000 готівкою, які він клав на банківський рахунок в Іспанії", - зазначає видання.

Крім цього, була одна "екстрена зустріч", після якої Сергій Скрипаль вимагав заплатити йому 10 тисяч дол.

Звертається увага, що початкова мотивація Скрипаля при роботі на британську розвідку була фінансова, але потім з'явився і "особистий мотив, який став превалювати".

Як повідомляв "Апостроф", британське видання The Telegraph писало, що Сергій Скрипаль був отруєний у своєму власному домі.