RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Можлива причетність Росії до отруєння екс-розвідника Скрипаля: Британія знайшла потужного союзника в Європі

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент Франції Емманюель Макрон домовилися про координацію дій в зв'язку з розслідуванням замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

Про це повідомляє прес-служба британського прем'єр-міністра.

Рішення було прийнято в ході телефонних переговорів. Під час бесіди Мей розповіла Макрону про останні дані в ситуації навколо інциденту із замахом.

Вона підкреслила, що, згідно з висновком уряду в Лондоні, "дуже ймовірно", що Росія несе відповідальність за злочин проти Скрипаля та його доньки Юлії.

Відзначається, що Макрон засудив напад на Скрипалів і висловив свою солідарність з Великобританією. Політики зійшлися в тому, що уряди двох країн повинні тісно координувати свої дії в зв'язку з розслідуванням і подальшою відповіддю Росії.

"Вони обговорили широку картину агресивної поведінки Росії і погодилися з тим, що було б важливо продовжувати реагувати на нього узгоджено з союзниками", - заявляється в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, нещодавно державний секретар США Рекс Тіллерсон також підтримав позицію прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей і назвав Росію "головною причиною нестабільності в світі".