RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Скандал навколо отруєння екс-офіцера ГРУ Скрипаля: з'явилися невтішний прогноз і нові деталі

Отруєний колишній агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка продовжують перебувати в критичному стані, який найближчим часом навряд чи зміниться, і в майбутньому, можливо, вони не зможуть відновитися.

Про це заявила під час виступу в британському парламенті прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, передає The Sun.

"Лікарі в кінці минулого тижня вказали, що, на жаль, їх (Скрипаля та його дочки, - прим. "Апострофа") стан навряд чи зміниться в найближчому майбутньому, і вони, можливо, ніколи не зможуть повністю відновитися", - уточнила вона.

Прем'єр-міністр назвала подію варварством.

"Це свідчить про зовсім варварську природу цієї атаки і про небезпеку для безневинних громадян в Солсбері", - додала Мей.

Крім того, в заяві на офіційному сайті прем'єр-міністра Австралії Малкольма Тернбулла йдеться, що країна вишле двох російських дипломатів через отруєння Скрипаля в Солсбері, а влада Норвегії, виходячи із заяви прес-служби МЗС, вирішили вислати одного російського дипломата.

У той же час, уряд Ісландії на своєму сайті опублікував заяву про відмову приїжджати на ЧС-2018 з футболу в Росії з тієї ж причини.

"Серед заходів, прийнятих Ісландією - тимчасова відстрочка всього двостороннього діалогу на високому рівні з російською владою. Отже, ісландські лідери не будуть присутні на чемпіонаті світу з футболу у Росії цього літа", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", екс-розвідник Російської Федерації Сергій Скрипаль і його дочка Юлія відключали GPS в день отруєння. Відзначається, що відключення GPS могло знадобитися для проведення секретної зустрічі в невідомому місці.