RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Британські спецслужби отримали важливі докази про причетність Росії до отруєння Скрипаля - Times

Спецслужби Британії вважають, що вони встановили місцезнаходження секретної російської лабораторії, яка виготовила нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою був отруєний екс-розвідник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Про це пише The Times з посиланням на джерела в спецслужбах.

У матеріалі наголошується, що лабораторія знаходиться на території Росії, але точне місце не вказується. Встановити її вдалося за допомогою наукового аналізу та розвідданих вже через кілька днів після отруєння. Джерело в уряді зазначило, що кабінет міністрів мав цю інформацією вже на четвертий день після інциденту, тобто до моменту засідання надзвичайного урядового комітету COBRA.

Співрозмовники видання в спецслужбах не говорять про стовідсоткову впевненості в тому, що знають точне місцезнаходження лабораторії, але відзначили, що ступінь їх впевненості висока. Вони підкреслили, що Росія могла проводити тестові випробування для того, щоб перевірити, чи можна використовувати цю отруту для здійснення вбивств на замовлення.

Нагадаємо, раніше племінниця Скрипаля Вікторія в ефірі російського телеканалу заявила, що екс-ГРУшник і його дочка нібито не контактували з отрутою "Новачок", а отруїлися морепродуктами.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст газети The Guardian Люк Хардінг висловив думку, що головною метою Росії в отруєнні Скрипаля була демонстрація зневаги до Великої Британії і британської розвідки.