RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Німецький суд ухвалив гучне рішення щодо екстрадиції лідера сепаратистів Каталонії

Німецький суд у четвер, 5 квітня, погодився звільнити колишнього каталонського президента Карлоса Пучдемона і заявив, що його екстрадиція до Іспанії була можлива на основі корупційних звинувачень, проте не через більш серйозні звинувачення у повстанні.

Про це повідомляє Reuters.

Пучдемон був затриманий в кінці березня на в'їзді до Німеччини за виданим Іспанією ордером на арешт. Мадрид звинуватив лідера сепаратистів Каталонії в повстанні і корупції після того, як він очолив організацію незаконного референдуму про незалежність.

Суд встановив заставну суму в 75 000 євро.

На думку суду, обвинувачення в повстанні, які висунуті проти Пучдемона в Іспанії, не вважаються кримінальними в Німеччині. У той же час, докази присутності насильства в звинуваченнях проти нього відсутні.

Однак, також повідомляється, що обговорення того, чи варто екстрадувати його за звинуваченнями в корупції можуть продовжитися.

Нагадаємо, Карлос Пучдемон наполягає, що він все ще є "законним" лідером Каталонії, і вимагає щоб Мадрид відновив його уряд, який було відсторонено після незаконного референдуму про незалежність.