RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нова хіматака в Сирії: з'явилося важливе уточнення

Франція звинуватила сирійський режим на чолі з Башаром Асадом і його союзниками в здійсненні нової хімічної атаки в Думі, в результаті якої близько 100 людей загинули і близько 1000 постраждали.

Про це заявив у понеділок, 9 квітня, постійний представник Франції при ООН Франсуа Делатр під час екстреного засідання Радбезу, передає Укрінформ.

"Проведення роботи Спільного механізму розслідування (ООН і ОЗХЗ - прим."Апострофа") привело нас до того, що немає ніяких сумнівів, хто стояв за цими нападами. Тільки сирійські збройні сили і їх союзники могли виготовити такі складні бойові речовини і використовувати їх" , - сказав він.

На його думку, використання подібних речовин повністю збігається з військовими інтересами режиму Асада.

"Дума і раніше була об'єктом нескінченних килимових бомбардувань з боку сирійського режиму. Використання хімічної зброї набагато вигідніше в тактичному плані в порівнянні зі звичайними озброєннями", - уточнив Делатра.

Як уточнив постпред Франції, розслідування ООН і ОЗХЗ дозволило з'ясувати, що зарин і хлор застосовувались "як мінімум в чотирьох випадках".

"Ніхто тут не сумнівається, що заява Сирії про знищення в 2013 році всіх хімічних запасів була просто брехливою", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США назвали Росію та режим Асада "справжніми чудовиськами" в зв'язку з хіматакою у сирійській Думі.