RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Позивний "Гордон": розкриті дані про агента ФСБ, який отруїв Скрипаля

Контртерористична поліція Великобританії впізнала агента російських спецслужб, який може бути причетний до замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

Про це повідомляє The Sunday People.

За даними видання, відомо, що підозрюється 54-річний колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон". Чоловік може використовувати псевдонім Міхаілс Савікіс так само, як і ще два інших псевдоніма.

Британська поліція підозрює, що чоловік вже повернувся в Росію, і тому допитати його не вийде. Детективи припускають, що "Гордон" був одним з шести людей, причетних до хімічної атаки "Новачком", яким отруїли Сергія Скрипаля та його доньку.

Видання зазначає, що ім'я "Гордона" стало відомим після 5-годинного допиту в поліції Лондона колишнього агента КДБ Бориса Капрічкова, який давно живе в Британії. Сам Капрічков розповів The Sunday People, що стикався з "Гордоном" на початку 90-х років.

"Він дуже розумна, освічена, амбітна і жорстока людина. Він був красивим і ставним і швидко завойовував довіру інших людей", - розповів колишній російський агент.

Також він зазначив виданню, що "Гордон" виконував найбрудніші справи для ФСБ і відомо про щонайменше одне виконане їм вбивство - кримінального авторитета в Латвії.

Як повідомляв "Апостроф", експерти Організації по забороні хімічної зброї підтвердили, що колишній шпигун Росії Сергій Скрипаль був отруєний нервово-паралітичною речовиною "Новачок".