RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Донька російського екс-розвідника Скрипаля розповіла на відео про отруєння і болісне одужання

Юлія Скрипаль, донька колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, в своїй першій появі перед камерою після того, як вона і її батько були отруєні в Великобританії, сказала, що їй дуже пощастило залишитися в живих.

Відеозвернення Юлії Скрипаль публікує BBC.

"Прокинувшись після 20-денної коми, я дізналася, що ми обидва були отруєні. Мені досі складно змиритися з думкою, що на нас було скоєно подібний напад. Шокує сам факт використання нервово-паралітичної речовини в даній ситуації", - сказала вона .

За словами Юлії Скрипаль, процес одужання був дуже повільним і болючим: "Не хочу вдаватися в деталі, скажу лише, що лікування було інвазивним і глибоко гнітючим. Я вдячна всім чудовим і добрим працівникам госпіталю в Солсбері, місці, яке стало мені дуже близьким".

Як каже Юлія, вона вирішила перервати свою реабілітацію і зробити коротку заяву, щоб прояснити кілька питань.

"Я переконливо прошу всіх поважати моє особисте життя і особисте життя мого батька. Нам потрібен час для повного одужання і прийняття всього, що відбулося. Я вдячна російському посольству за запропоновану допомогу, але зараз я не готова і не хочу їй скористатися", - зазначила вона.

"Як я говорила в попередній заяві, ніхто не повинен і не може говорити за нас крім нас самих. Я хотіла ще раз подякувати всім людям, що надали мені допомогу і підтримку в цей складний період мого життя. Моїм пріоритетом залишається моє одужання і здоров'я мого батька. Дякую за увагу ", - завершила Юлія Скрипаль своє відеозвернення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські слідчі у міру того, як отруєний російський розвідник Сергій Скрипаль йде на поправку, ведуть його допит.