RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Найбільша загроза: сусідка України зробила різкий випад на адресу путінської Росії

Президент Польщі Анджей Дуда вважає Росію найбільшою загрозою всьому світу.

Про це він заявив під час останнього дня Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, передає Польське радіо.

"Напад на Грузію в 2008 році, а також незаконна анексія Криму та військове вторгнення в Україну в 2014 році показують, які справжні наміри Росії. Події останніх днів показали, що Кремль дозволяє собі робити замаху з використанням хімічної зброї на території держав НАТО і втручатися в демократичні процеси", - зазначив глава польської держави.

Рецептом проти цієї загрози він назвав створення міцних зв'язків між Європою і Північною Америкою. З цієї причини США варто інвестувати саме в забезпечення стабільності і безпеки в Європі.

"Для всіх нас важливий розвиток політики безпеки і оборонного співробітництва в Євросоюзі, а також розвиток співробітництва ЄС з США, зміцнення обороноздатності європейських держав, розширення можливостей всього Північноатлантичного альянсу, також США", - підкреслив він.

За словами Дуди, Росія ставить під сумнів міжнародний порядок, що склався в результаті змін на рубежі 20 і 21 століття, для якого світ, в основі якого лежить міжнародне право і взаємоповага до інтересів рівноправних держав, виявився неприйнятним в довгостроковій перспективі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про єдиний козир Путіна.