RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Три європейські країни приєдналися до санкцій проти Росії

Крім України, ще три країни (Чорногорія, Албанія і Норвегія) приєдналися до введених Європейським союзом санкцій проти організаторів виборів президента РФ в окупованому Криму.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС Федеріки Могеріні, опублікованому на сайті Європейської ради.

У заяві повідомляється про узгодження деякими країнами обмежувальних заходів щодо дій, які підривають або становлять загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, а також країна Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить до Європейського економічного простору, і Україна приєднуються до цього рішення ради", - стверджується в документі.

Європейський Союз в свою чергу бере до відома це зобов'язання і вітає його.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в травні 2018 року Рада ЄС ввела санкції проти п'яти організаторів виборів президента РФ в окупованому Криму. Зокрема, обмежувальні заходи (заборона на поїздки і заморожування активів) були введені проти "заступника голови виборчкому" Криму Інни Гузеєвої і "секретаря" Наталії Безрученко, а також проти "голови виборчкому" Севастополя Олександра Пєтухова, "заступника голови" Мирослава Погорєлова та секретаря Анастасії Капранової.