RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Європі заявили про затримання "українського терориста" і показали його фото

Поліція Словаччини затримала громадянина України, який підозрюється в скоєнні терористичних актів.

Про це повідомляють словацькі ЗМІ.

"Він був затриманий за запитом Києва по лінії Інтерполу", - сказав Мілан Філічко, представник прокуратури міста Кошице, де був затриманий українець.

Повне ім'я затриманого журналісти не називають. Повідомляється, що він жив в Кошице протягом двох років і фігурує в орієнтуваннях як "Володимир Г". Відзначається також, що цей чоловік, громадянин України, отримав угорський паспорт на підставне ім'я.

За даними поліції, затриманий підозрюється в "скоєнні таких злочинів, як нанесення навмисної шкоди здоров'ю, погрози вбивства, незаконне утримання заручників, бандитизм, тероризм, напад на посадових осіб та інші злочини". Крім того, за даними словацького телебачення, він займався поставками зброї для терористичних угруповань.

У окружного суду Кошице тепер є 48 годин на рішення про видачу підозрюваного Україні.

"Зараз чоловік перебуває під вартою в поліції, і якщо він виявиться винним у злочинах, які йому інкримінують, то йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років", - сказав представник словацької поліції Мартін Вальдл.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Греції біля півострова Пелопоннес, берегова охорона затримала трьох українських контрабандистів, які перевозили 64 мігрантів.