RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипаля

Журналісти дізналися, що співучасником обвинувачених в замаху на Сергія і Юлію Скрипалів Петрова-Мішкіна і Боширова-Чепіги може бути такий собі Сергій Федотов.

Про це повідомляє "Фонтанка".

За даними видання, Федотов в січні-лютому 2014 року здійснив подорож до Чехії одночасно з підозрюваними в замаху на Скрипалів "Олександром Петровим" і "Русланом Бошировим". Федотов, Боширов-Чепіга і Петров-Мішкін тоді користувалися закордонними паспортами 64-й серії з близькими номерами.

Крім Праги, Києва, Мілана і Женеви, Сергій Федотов мінімум три рази відвідав Лондон - в березні 2016-го, березні 2017-го та березні 2018-го. Останній раз він прибув до Великобританії 2 березня, як і Чепіга з Мішкіним, але іншим рейсом, а полетів 4-го, в день замаху, разом з ними.

Відзначається, що ця інформація була у Скотланд-Ярду з самого початку розслідування, але з якихось причин її було вирішено притримати.

За інформацією журналістів, в Росії у Федотова немає оформлених нерухомості, транспорту і мобільних номерів, він відсутній в соціальних мережах і базах виконавчих проваджень. Номер його чинного паспорта на одну-дві цифри відрізняється від документів, виданих громадянам Росії, які місцем своєї реєстрації вказували Хорошевське шосе, 76 - штаб квартиру Головного управління Генштабу Міноборони.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", співробітники російського ГРУ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга, підозрювані в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, також громили і захоплювали держустанови на Донбасі.