RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Польщі 5 дівчат загинули, святкуючи день народження: фото з місця трагедії

П'ять дівчат-тінейджерів загинули в Польщі під час пожежі в квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вибратися, вирішуючи спеціальні завдання.

Про це повідомляє BBC з посиланням на місцеві ЗМІ.

Усім дівчатам було по 15 років, повідомили польські офіційні джерела. Вони святкували день народження однієї з них.

Трагедія сталася в місті Кошалін на півночі країни, ввечері 4 січня. Причини пожежі поки не встановлені. За попередніми даними, дівчата загинули від отруєння димом.

Також у вогні сильно постраждав 25-річний чоловік, якого госпіталізували з багатьма опіками. За даними ЗМІ, це працівник квест-кімнати.

У момент, коли почалася пожежа, дівчата не виконали і половини завдань. На місце було направлено чотири пожежні бригади. На момент прибуття бригади, вогонь охопив вже весь перший поверх будівлі.

Розслідування триває. У Польщі проведуть перевірки всіх квест-кімнат.

Так звані "Ескейп-кімнати", в яких учасники гри повинні вибратися із закритого приміщення вирішуючи серію загадок і завдань, популярні по всьому світу.

Як пишуть Wiadomosci, швидше за все, причиною пожежі стала розгерметизація газового балона. Підлітки померли від отруєння чадним газом.

Вогонь спалахнув в кімнаті очікування і позбавив співробітника квест-кімнати можливості допомогти їм.

За інформацією пожежників, в квест-кімнаті в Кошаліні було допущено безліч порушень. Опалювальне обладнання було занадто близько до легкозаймистих матеріалів і імпровізованим електроустановок. У загиблих не було ніякого шляху евакуації.

Потерпілі не могли покинути об'єкт самостійно. Щоб потрапити в квест-кімнату, довелося використовувати спеціалізоване спорядження. Кімната, звідки повинні були вийти підлітки, мала площа 7,3 квадратних метри.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії дві сім'ї з дітьми загинули у страшній пожежі після Нового року.