RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Українець вкрав у Австрії картину легендарного художника

У грудні 2018 року в Нідерландах за підозрою в крадіжці картини Ренуара з віденського аукціонного дому Dorotheum був затриманий 59-річний громадянин України.

Про це пише австрійське видання Kurier, передає LB.ua.

За інформацією ЗМІ, українець з 28 грудня перебуває під вартою у Відні. Видання називає його професійним злодієм, оскільки в 2005 році він вже був засуджений на батьківщині за крадіжку картини Івана Айвазовського в українському музеї.

Кримінальна поліція Відня вважає, що українець брав участь в крадіжці картини Ренуара в складі злочинної організації. Два його спільника і пейзажне полотно розміром 27 см на 40 см зникли. Картина датована 1895 роком, її вартість оцінюється в 120-160 тисяч євро.

На думку австрійських правоохоронців, потенційний покупець краденої картини може перебувати в Північній Європі, так як затриманий українець купував квитки для себе і спільників на літак до Швеції.

Нагадаємо, картину імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара вкрали 26 листопада 2018 року.

Троє чоловіків піднялися на другий поверх аукціонного будинку, де витягли картину з рами і тут же розійшлися. Вони залишили будівлю різними шляхами, двоє з них несли великі сумки для покупок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на кордоні зі Словаччиною спіймали українця зі списку Інтерполу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: Австрія