RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Франції один з протестуючих отримав страшну травму: фото і відео

У суботу, 9 лютого, в ході протестів "жовтих жилетів" у Франції одна людина отримала серйозне поранення: їй відірвало кисть руки.

Відповідне відео опубліковано в Youtube.

"Протестувальники оточили групу поліцейських. Атмосфера була напружена. Всюди був сльозогінний газ. Ми почули вибух і побігли до натовпу. Коли підбігли, побачили пораненого учасника демонстрації і лікарів швидкої допомоги. Це був шок!" - повідомила знімальна група Ruptly, яка була на місці під час інциденту.

Поліція використовувала для розгону протестуючих гранати зі сльозогінним газом. Маніфестанти стали їх підбирати і кидати за огорожу будівлі Національних зборів.

Очевидець інциденту розповів журналістам подробиці того, що сталося:

"Ми перебували перед будівлею Національних зборів. Там була велика група людей. Цей хлопець просто спостерігав. Приїхали жандарми, вони почали кидати гранати. Це безперечно були гранати для розгону маніфестантів. Граната полетіла йому під ноги, він інстинктивно спробував відкинути її рукою з- під ніг, вдарив по ній - і граната вибухнула", - каже свідок події.

Почалася паніка, і пораненого оточив цілий кордон вуличних медиків.

Увага, відео 18+.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", протести проти підвищення цін на паливо у Франції почалися в листопаді і переросли незабаром в масштабне антиурядовий рух. До кінця 2018 року в ході протестів загинуло 10 осіб.