RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Журналісти розкрили ще одного отруювача Скрипаля: опубліковано фото

Третього підозрюваного в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в британському Солсбері звуть Денис Сергєєв.

Про це повідомляється в спільному розслідуванні Bellingcat, російського інтернет-видання The Insider і чеського журналу Respekt.

За інформацією розслідувачів, Денисов, котрий використовував ім'я Сергій Федотов, є високопоставленим чиновником Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ. Закінчив Військово-дипломатичну академію Міноборони РФ.

У розслідуванні йдеться, що він народився в 1973 році в місті Ушарал в Казахстані. Служив в армії в Новоросійську. Приблизно в 2000-2002 роках переїхав до Москви і вступив до Військово-дипломатичну академію. Після закінчення навчання у нього було звання підполковника. Зараз Сергєєв полковник або генерал-майор, припускають розслідувачі. Він одружений. У Сергєєва є доросла дочка.

У 2004-2012 роках він був акціонером і/або керуючим директором восьми російських компаній. Всі вони були ліквідовані в період між 2007 і 2012 роками. Ці компанії були фіктивними. У більшості з них Сергєєв був єдиним акціонером, в двох - співвласником. Деякі інші акціонери цих компаній також пов'язані з ГРУ.

Паспорт на ім'я Сергія Федотова Сергєєв отримав в 2010 році в Москві в тому ж паспортному столі, де їх отримували інші підозрювані в отруєнні Скрипаля - Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

У розслідуванні відзначається, що в останні два місяці російські власті зробили "серйозні заходи" для того, щоб знищити будь-які публічні згадки про Сергєєва, а також про Чепігу та Мішкіна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Британії розкрили ще двох агентів Путіна.