RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Росія розгорнула потужну зброю біля кордону з ЄС: фото і відео

У Калінінградській області РФ розгорнуто комплекс засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) "Мурманськ-БН", який глушить канали зв'язку і управління в радіусі до 8 тисяч кілометрів.

Перші машини вже передані Балтійського флоту, передають "Известия".

Комплекс може позбавляти зв'язку бойові кораблі, літаки, дрони і штаби військ. Ця модифікація надійшла на озброєння в російську армію в кінці 2018 року.

Відзначається, що Центр РЕБ - одна з найбільш секретних частин Балтфлоту, яка була створена в 1969 році в селищі Янтарний як 222-й батальйон "Спецназ". У 1975 році його переформували в 218-й окремий морський полк, а потім - в окремий полк радіоелектронної боротьби. На його базі і була створена нинішня військова частина РЕБ.

Комплекс минулого року вдало пройшов випробування. В похідному стані апаратура "Мурманська" розташовується на 7 автомобілів "КамАЗ".

"Його робота може порушити зв'язок бойових кораблів, літаків і сухопутних військових підрозділів в країнах Східної, Центральної Європи та Балтійського регіону. В першу чергу тут мова йде про Скандинавію. А також в акваторіях Балтійського моря і північно-західній частині Атлантичного океану", - розповів військовий експерт Антон Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2019 року в Росії провели випробування осліплювальної зброї "Філін".