RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Від російських військових в Норвегію втік ручної кит: фото і відео

У Норвегії, місто Фіннмарк, місцеві рибалки виявили кита-белуху з прикріпленою до нього "запряжкою", з написом "Обладнання Санкт-Петербурга".

Про це повідомив норвезький канал NRK.

У Норвезькому арктичному університеті після вивчення тварини, висунули гіпотезу, що кит належав російському військово-морському флоту. При цьому офіційні джерела російських ЗС стверджують, що китів жодним чином ні для бойових дій, ні для розвідки, не використовують.

"Спілкувався з деякими російськими дослідниками, і вони підтвердили, що нічого подібного не роблять. Мені повідомили, що, швидше за все, це російський флот в Мурманську", - розповів співробітник Норвезького інституту.

У сюжеті повідомлялося, що кит в туго затягнутій "упряжці" сам кілька разів підпливав до човнів рибалок, слідував і кружляв навколо них. Він, очевидно, був приручений і дозволяв рибалкам себе гладити.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії військові втопили танк-всюдихід "Армата", який російські ЗМІ називали однією з головних розробок РФ останніх років. Основною особливістю "Армати" було названо наявність в кабіні санвузла.