RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Барселоні море людей вийшло на марш на підтримку незалежності Каталонії: відео

У п'ятницю, 18 жовтня, в Барселоні продовжилися масштабні протести, які почалися після вироку іспанського суду дев'яти лідерам руху сепаратистів.

Про це повідомляє Reuters.

У середу з п'яти міст Каталонії почався марш в Барселону і в п'ятницю в місто увійшли відразу кілька колон протестуючих, які приєдналися до інших учасників акцій.

Як можна побачити на опублікованих фото і відео маршу, на вулицях Барселони знаходиться величезна кількість людей. За оцінками очевидців, кількість протестуючих може перевалити за мільйон.

Головні дороги Каталонії заблоковані, а кілька головних вулиць Барселони закриті для руху в очікуванні маршів. Регіональні поїзда та міське метро курсують за скороченим розкладом.

Глава уряду Каталонії Кім Торра закликав проводити акції мирно, але заявив, що насильство зводиться до осіб, які намагаються завдати шкоди репутації руху за незалежність.

"Ми не можемо дозволити таким групам, які входять і провокують, шкодити іміджу руху, який налічує мільйони каталонців", - сказав він.

Також Торра закликав до нового референдуму за самовизначення регіону.

Як раніше повідомляв "Апостроф", протести в Барселоні почалися після того, як Верховний суд Іспанії засудив 9 лідерів сепаратистів Каталонії до 9-13 років в'язниці за участь в референдумі 2017 року про незалежність. 14 жовтня прихильники незалежності Каталонії заблокували аеропорт Барселони Ель-Прат, в результаті зіткнень тоді постраждало як мінімум 13 осіб.