RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Пропагандистів Кремля поставили на місце в Страсбурзі, показавши карикатуру Charlie Hebdo: фото і відео

На Всесвітньому форумі за демократію в Страсбурзі принизили пропагандистів з російського каналу Russia Today, показавши в ході виступу з трибуни заступника головного редактора RT Анни Бєлкіної карикатуру Charlie Hebdo.

Про це йдеться на сторінці Української школи політичних студій в Facebook.

Пропагандистка в своїй промові намагалася пояснити, чому ЗМІ втрачають довіру читачів і наводила приклади виборів в США в 2016 році і Brexit. Продюсер французького радіо "Франс культура" Крістін Окрен запитала у спікера, чому вона не говорить про негативний вплив Росії на інформаційне поле, і після її репліки в залі прозвучали масові оплески. Потім на екрані показали ілюстрацію художників Charlie Hebdo, яка демонструє суть російської пропаганди.

Представники української делегації на форумі заявили, що "Світовий форум за демократію - не місце для пропаганди" і учасники заходу їх підтримали. Також прозвучало звернення і до організаторів форуму, які запросили представників Russia Today.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі до Хеллоуїну опублікували кумедні знімки російських пропагандистів і телеведучих.