RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Макрон зробив гучну заяву через коронавірус у Франції

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про введення карантинних заходів через поширення коронавірусу в країні.

Про це повідомляє видання The Guardian.

У зв'язку з загрозою COVID-19 всі дитячі сади, школи, коледжі та університети будуть закриті з 16 березня. Також в ході телевізійного звернення, першого з початку епідемії, Макрон закликав людей старше 70 років і з хронічними захворюваннями якомога рідше виходити з дому. За його словами, захист найбільш незахищених є пріоритетом.

У той же час місцеві вибори у Франції відбудуться, незважаючи на оголошену в усьому світі пандемію коронавірусу. Вибори заплановані на 15 і 22 березня.

"Ми тільки на початку епідемії, поширення вірусу прискорюється", - заявив Макрон.

Також президент Франції висловив впевненість в тому, що протягом найближчих місяців країни Європи розроблять ефективний засіб проти коронавірусу, а також вакцину.

"У Європи є все необхідне, щоб знайти протиотруту", - сказав він.

Відзначимо, що крім того, 13 березня Макрон і президент США Дональд Трамп проведуть по телефону обговорення заходів з протидії коронавірусу, які може прийняти "велика сімка".

"Я виступаю за те, щоб ми опинилися здатні організовано діяти на міжнародному рівні. І з цією метою я закличу до необхідних дій такі потужні об'єднання як G7 і G20", - заявив Макрон.

Нагадаємо, згідно з останніми даними, у Франції зареєстровано 2876 підтверджених випадків коронавірусу. 61 пацієнт помер. За останню добу COVID-19 виявили у 595 осіб, 13 осіб померли.

У світі число інфікованих коронавірусом COVID-19 перевищила 130 тисяч осіб. Коронавірус виявили в понад 110 країнах, включаючи Україну.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі було опубліковано рентгенівський знімок грудної клітини людини, яка заразилася коронавірусом COVID-19, і через деякий час померла.