RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Все набагато гірше: в Італії зробили гучну заяву про масштаби пандемії коронавірусу

Мер міста Бергамо в Ломбардії Джорджо Горі заявив, що офіційна статистика враховує тільки підтверджені випадки коронавірусної інфекції, але реальна кількість загиблих може бути більшою в кілька разів.

Про це повідомляє BBC.

"На кожного загиблого від Covid-19 доводиться ще три людини, що померли від пневмонії у себе вдома без жодних тестів", - заявив Джорджо Горі.

До четверга в цій провінції було підтверджено вже більше 32 тисяч інфікованих. У понеділок там було зафіксовано майже 2000 нових випадків зараження і більше 400 смертей.

З тих пір темпи зростання "офіційної" пандемії трохи пішли на спад. Однак, за словами прес-секретаря італійської Федерації лікарів загальної практики Паоли Педріні, в реальності справи йдуть значно гірше.

"Значна частина інфікованих не відбивається в статистиці підтверджених випадків, оскільки їм просто не проводять тест (на Covid-19 "Апостроф"). Якщо в перші тижні ми оцінювали число реальних випадків зараження приблизно в п'ять разів вище офіційної статистики, то зараз воно поза всяких сумнівів в 10 разів вище", - заявила вона.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за останню добу в Італії число померлих від коронавірусу рекордно зросло, в результаті пандемії COVID-19 в країні загинули 8165 осіб.

Нагадаємо, що в мережі обговорюють допомогу Італії в боротьбі з коронавірусом COVID-19 від Росії, яка за традицією все робить показово і на камери.