RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В Єврокомісії зробили важливу заяву про припинення карантину: названо три умови

В Євросоюзі офіційно визначили критерії, необхідні для зняття карантинних обмежень, введених в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Пік коронавірусу ще попереду, будуть смерті: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це написала в своєму Twitter президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

Вона зазначила, що рекомендації "дорожньої карти" зняття обмежень для країн-членів ЄС фокусуються на трьох головних передумовах: суттєвому уповільненні поширення коронавірусу, достатніх можливостях системи охорони здоров'я впоратися з навантаженням і здатності до нагляду і моніторингу, включно з можливістю широкомасштабного тестування населення, щоб відслідковувати розповсюдження вірусу, відстеження та ізоляції контактних осіб хворих, якщо будуть виникати нові спалахи.

"Ми рекомендуємо поступове зняття обмежень, з подальшим моніторингом кожної дії", - зазначила при цьому Урсула фон дер Ляйен.

Президент Єврокомісії наголосила, що країни-члени ЄС можуть самостійно визначити, як оцінювати відповідність кожному з критеріїв.

Як повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин в Україні можуть пом'якшити лише після того, як епідеміологічна ситуація в країні почне поліпшуватися.