RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Бельгії лікарі "покарали" прем'єр-міністра за відношення до медицини: відео

Лікарі шпиталю "Сен-П'єр" в Бельгії, які першими в країні почали приймати пацієнтів з коронавірусом, влаштували "коридор презирства" для прем'єр-міністра країни Софі Вільмес.

Про це повідомляє "The Brussels Times".

Вільмес відвідала лікарню з візитом в неділю, 17 травня. Медики вишикувалися на шляху проходження її кортежу і відверталися при наближенні. Таким чином вони вимагали виплати компенсацій за два місяці важкої і небезпечної роботи.

В цілому в акції взяли участь близько 120 лікарів, медсестер, працівників системи швидкої допомоги.

Прем'єр-міністр Вільмес, виступаючи в лікарні перед журналістами, заявила, що сектор охорони здоров'я "потребує реструктуризації та додаткового фінансування". Прем'єр поговорила з персоналом лікарні і пообіцяла подбати як про їх матеріальну, так і психологічну підтримку. Зі свого боку представники профспілок нагадують, що саме Вільмес на посаді міністра у справах бюджету займалася скороченням витрат на медичне обслуговування в останні три роки.

"Лікарі наполягають на виплатах фінансових компенсацій або підвищенні зарплат за минулі два місяці важкої роботи. Крім цього, персонал лікарні "Сен-П'єр", так само як і лікарі по всій країні, з обуренням сприйняв розпорядження уряду про обов'язковий вихід медперсоналу на понаднормову роботу, якщо в цьому є необхідність. Наші лікарі і медсестри і так постійно працюють понаднормово, і примусові заходи викликають гостре відторгнення", - заявив представник профспілки лікарів Дірк Ван Овертвельдт.

Як раніше повідомляв "Апостроф", лікарі в Німеччині провели своєрідний "голий" флешмоб, щоб звернути увагу влади країни на ситуацію, що склалася з засобами індивідуального захисту.