RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

В ЄС назвали умови відкриття кордонів: що вимагають від України

Європейська комісія ввела критерії для відкриття кордонів туристам з країн, які не входять до ЄС.

Про це йдеться в рекомендаціях Єврокомісії.

Принцип взаємності

Щоб вирівняти відносини держави повинні також як і країни Євросоюзу скасувати обмеження для подорожей.

"Громадяни ЄС і громадяни асоційованих держав Шенгенської угоди, а також громадяни третіх країн, які законно проживають в Європейському Союзі, а також члени їх сімей повинні бути звільнені від обмеження на поїздки, незалежно від того, повертаються вони додому чи ні", - йдеться в рекомендаціях.

Відзначимо, що в Україні поки діє заборона на в'їзд іноземців у зв'язку з коронавірусом. Щоб отримати відкриття кордонів Європи, наша країна теж повинна змінити правила.

Надійність даних

У Єврокомісії наголосили, що наявність і надійність даних з третіх країн має першорядне значення і повинні розглядатися в якості ключових критеріїв для відкриття кордонів.

Хто першим повинен зняти обмеження

У рекомендаціях ЄК стверджується, що в першу чергу повинні скасувати заборони для в'їзду інші країни, в яких ситуація з кількістю заражених коронавірусом краща, ніж в середньому по ЄС.

Головними критеріями в цьому контексті будуть: число нових випадків інфекції на 100 000 населення; тенденція до зростання числа нових випадків; загальна реакція країни на COVID-19 з урахуванням таких аспектів, як тестування, спостереження, відстеження контактів, стримування, лікування і звітність.

Заходи безпеки

Попередньою умовою для відкриття кордонів буде здатність забезпечити дотримання заходів стримування, таких як фізичне дистанціювання, протягом усієї подорожі, від місця відправлення до місця призначення, в тому числі під час будь-якого можливого транзиту через райони підвищеного ризику.

Транзит

Крім того, будуть враховувати можливість використання третьої країни для транзиту мандрівниками інших країн, які не відповідають критеріям.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Європейська комісія буде рекомендувати державам-членам ЄС почати відкривати свої зовнішні кордони для туристів з 1 липня.