RU  UA

Південь Європи накрила велика вода, в Азії змиває цілі міста: відео стихії

Країни на півдні Європи накрила велика вода. Найбільше постраждали Португалія та Іспанія.

Подробиці - в сюжеті Апостроф News о 15:00.

Піренейський півострів накрив ураган "Барбара". Він приніс сильний вітер і зливи. В обох країнах оголосили червоний і помаранчевий рівні небезпеки. Дощ лив з такою силою, що перетворив вулиці міст на річки.

Деякі райони повністю у воді. Автомобілі ледь пересуваються. Повалені дерева.

Синоптики попереджають: шторм насувається на Францію і Велику Британію.

Однак не тільки в Європі вирує велика вода.

Тисячі людей чекають порятунку на дахах власних будинків у В'єтнамі. Ця країна на півдні Азії страждає від катастрофічних повеней. Жертвами стихії стали вже 106 осіб, ще близько трьох десятків - зникли безвісти.

Велика вода викликала зсуви. Рятувальники переправляють людей на сушу човнами. Багато районів країни затоплені. Пошкоджено близько 200 тисяч будинків. У містах немає електрики і зв'язку.

І синоптики кажуть, що в країну направляється ще й шторм "Саудель". Він уже вдарив по Філіппінах. Деякі провінції повністю затоплені. Тисячі людей евакуйовані.

А ось в американському штаті Колорадо не вщухає пожежа. Вогонь продовжує захоплювати нові території. Пожежні намагаються його загасити, але через вітер пожежа тільки посилюється. Рятувальники евакуюють людей і тварин вертольотами. Площа рекордної за всю історію штату пожежі перевищує 82 тисячі гектарів.

Рятувальники кажуть, що в Колорадо дуже сильна посуха і це призводить до лісових пожеж. Втім влада вважає, що причиною пожежі може бути і підпал.