RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Всю територію Польщі оголошено "червоною" зоною карантину: закриють кордони

З суботи, 24 жовтня, на всій території Польщі запроваджуються загальнонаціональні обмежувальні заходи через поширення коронавірусу, країна повністю оголошена "червоною" зоною карантину. Заборони діятимуть 10-14 днів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, передає Radio Poland.

За словами очільника польського уряду, якщо карантинні обмеження впродовж 10-14 днів виявляться неефективними, необхідно буде закривати інші сфери суспільного життя. Він також не виключив нового закриття кордонів та впровадження нового локдауну.

"Наразі ще доступні лікарняні ліжка і ліжка з апаратами штучної вентиляції легень. Це приблизно 40%. Але ми повинні усвідомлювати, що коли будуть потрібні такі подальші рішучі кроки, як закриття кордонів, що було навесні, чи інші заборони на пересування або глибокий локдаун, то треба буде на такий крок відважитися, якщо розповсюдження заражень не сповільниться", - зазначив Моравєцький.

Як повідомляв "Апостроф", президент Польщі Анджей Дуда, який нещодавно відвідав Україну, заразився коронавірусом. Захворювання у президента Польщі виявили після візиту в Україну.