RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Польщі відбулися випробування БМП нового покоління "Борсук": характеристики і фото

У Польщі у вересні пройшов серію польових випробувань на військовому полігоні дослідний зразок гусеничної бойової машини піхоти (БМП) Borsuk ("Борсук").

Про це повідомляє Milmag.

Під час випробувань машина, офіційно відома як New Fighting Swim Infantry Vehicle, була оснащена безпілотною дистанційною турельною системою ZSSW-30, яка в його остаточної конфігурації буде озброєна 30-мм гарматою і протитанковою керованою ракетою Spike.

Перша серія польових випробувань мала підтвердити, що машина відповідає своїй конструкції і очікуваній ефективності. Результати випробувань залишаються засекреченими.

"Перший дослідний зразок машини "Борсук", озброєний вежею ZSSW-30, зробив невелике полювання в Дравсько-Поморському воєводстві. На даний момент ми не уповноважені повідомляти про результати тестів. Однак можу з гордістю сказати, що ми повністю задоволені першими результатами нашої роботи" , - сказав Бартломей Зайонц, голова правління HSW, виробника "Борсука".

В рамках проекту "Борсук" буде розроблена нова гусенична БМП, яка з часом замінить машини BWP-1. Платформа є однією з найбільш очікуваних для польської армії продуктів з потенціалом виробництва і розвитку не менше 30 років.

За заявою виробника, нова польська платформа БМП матиме можливість плавати, що дозволить долати широкі водні перешкоди, а також працювати в різноманітній місцевості і в різних погодних умовах. Крім того, машина буде відрізнятися високою маневреністю і здатністю легко транспортуватися по повітрю або суші.

Як повідомляв "Апостроф", недавно в Україні пройшли успішні випробування першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80 ( "Оскол") , які виготовили спеціально на замовлення Міністерства оборони України. Незабаром їх передадуть армії.