RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Виходив з кебабної: в Ліоні затримали стрільця, який поранив православного священика

Чоловіка, який в суботу, 31 жовтня, відкрив стрілянину поруч з церквою в Ліоні і поранив священика православного храму, затримали.

Про це повідомляє французьке видання Lyonmag.

Постріли пролунали близько 16.00 за місцевим часом біля храму на вулиці Сан-Лазар. Зловмисник стріляв двічі, священик отримав важкі поранення. Медики спочатку надавали священнослужителю допомогу на місці, пізніше його доставили до лікарні.

Підозрюваного затримали у кебабній в 3-му окрузі Ліона і заарештували. Видання повідомляє, що зброї при собі у нього не виявили.

Ліонська прокуратура спільно з антитерористичним підрозділом прокуратури Франції розпочала розслідування у справі про замах на священика. Там також відзначили, що на даний момент не виключається жодна з версій з приводу мотивів події.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Парижем, в місті Конфлан-Сент-Оноріон чоловік відрізав голову вчителеві історії та географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo, як приклад свободи слова.

Додамо, що 29 жовтня у Франції сталися три кривавих теракти за день, ще один встигли попередити. Вранці до церкви Нотр-Дам у Ніцці увірвався чоловік із ножем та накинувся на людей із криками "Алах Акбар". Від численних ножових поранень загинули троє людей. Багатьох постраждалих госпіталізували із травмами різної тяжкості.