RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи виявили місце лицарського турніру, який став фатальним для Генріха VIII: фото

Археологи встановили точне місце, де в 1536 році проходив останній лицарський турнір 44-річного короля Генріха VIII, під час якого монарх був серйозно поранений і втратив свідомість на дві години. Це сталося в Грінвічському палаці.

Про це розповідає Mail Online.

Після свого падіння король став сварливим тираном, звинувативши свою дружину Анну Болейн у втраті свого майбутнього сина і засудивши її до смерті.

Палац був зруйнований під час правління Карла II, і зараз на його території знаходиться Національний морський музей. Експерти використовували георадар і вважають, що вони знайшли точне місце розташування двору, приблизно на 100 метрів далі на схід, ніж вважалося раніше.

На момент інциденту, здоров'я Генріха VIII вже погіршувалося: у нього були виразки на ногах, мігрені після лицарського турніру 1524 року і постійні напади малярії. Крім того, він розтовстів.

На турнірі в 1536 році Генріх впав з коня, а кінь в броні приземлився на голову правителя. Згідно з судовими протоколами того часу, він був без свідомості протягом двох годин.

Генріх відчайдушно потребував спадкоємця чоловічої статі, а його дружина Анна Болейн була вагітна під час події. Поки він був непритомний, їй повідомили, що він, ймовірно, помре від отриманих травм. Стрес спровокував викидень.

Коли король прийшов в себе, він побачив в цьому знак, що його союз ніколи не буде благословенний дитиною чоловічої статі, і всього шість місяців по тому Анна Болейн була обезголовлена.

Дослідники дійшли висновку, що у нього, ймовірно, сталося мозкова кровотеча, яке призвело до зміни особистості. У наступні 11 років свого життя Генріх одружився ще чотири рази і ставав все більш запальним і непередбачуваним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Британії на двох каменях у руїн церкви в Сток-Мандевіллі, Бакінгемшир, виявили середньовічні графіті.