RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Поліція застосувала водомети і газ на масовій акції проти карантину в Берліні: фото і відео

В середу, 18 листопада, в Берліні пройшов масовий протест проти обмежувальних заходів, введених для боротьби з пандемією коронавірусу, на захід вийшли від 5 до 10 тисяч чоловік. Протестувальники проігнорували заклики поліції розійтися, правоохоронці змушені були застосувати водомети і сльозогінний газ.

Про це повідомляє DW.

Учасники протесту, серед яких були і прихильники антивакцинації, приурочили свою акцію до обговорення в бундестазі поправок в закон про захист від інфекційних хвороб.

Правоохоронці закликали протестувальників розійтися через недотримання гігієнічних правил, оскільки багато учасників були без захисних маски і не дотримувалися дистанції. Учасники, однак, не виконали вказівок правоохоронців, поліція застосувала водомети і сльозогінний газ.

Деякі з протестуючих почали у відповідь кидати в поліцейських пляшки і піротехніку. Правоохоронці почали відтісняти демонстрантів від Бранденбурзьких воріт, деякі були затримані. Поліція знову закликала присутніх розійтися і через деякий час повторно застосувала водомети.

Заступник голови профспілки поліції ФРН (GdP) Йорг Радек заявив, що серед демонстрантів знаходиться багато футбольних хуліганів і правих екстремістів, які раніше вже потрапляли в поле зору поліції. Деякі протестувальники показували "гітлерівське вітання".

Як повідомляв "Апостроф", 17 листопада в Києві під будівлею Верховної Ради проходив протест підприємців, вони спробували прорвати кордон з правоохоронців і прорватися до будівлі Верховної Ради, де проходило засідання.