RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Венеція пішла під воду через помилку синоптиків: з'явилися вражаючі фото і відео

У вівторок, 8 грудня, італійське місто Венеція, яке з'єднується замість вулиць каналами, затопило через потужні опади і різке підняття рівня води. Причиною цього стала помилка синоптиків, які неправильно спрогнозували висоту приливної хвилі, а тому в місті не активували систему захисних шлюзів.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Вранці 8 грудня на Венецію обрушилася 137-сантиметрова приливна хвиля, до якої місто виявилося не готовим. За короткий час рівень води піднявся до 145 см, а центральна площа міста повністю пішла під воду.

Як відомо, у Венеції при показниках рівня води понад 130 см повинна була бути активована система захисних шлюзів. Однак цього не було зроблено через помилку синоптиків, які розраховували, що висота хвилі не перевищить 120 см.

Для активації програми MOSE потрібен певний час, і до того моменту, коли влада зрозуміла, що у вівторок їх прогнози є помилковими, було пізно.

"Ситуація жахлива, ми опинилися під водою, - каже Карло Альберто Тессейн, керуючий базиліки Сан-Марко. - Нартекс повністю затоплений, і якщо рівень знову підніметься, внутрішні каплиці теж підуть під воду".

Захисні шлюзи з'явилися у Венеції лише в 2020 році, загальна вартість їх установки перевищила 6,5 мільярда євро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше південні провінції Італії Палермо і Кротоне накрила потужна повінь. Внаслідок негоди в комуні Мелісса обрушився міст. Крім того, серйозно постраждало залізничне сполучення з аеропортом Палермо.