RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Мутований коронавірус: ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великобританією

Британцям почали забороняти в'їзд на територію Євросоюзу після того, як в Об'єднаному Королівстві зафіксували спалах мутованого коронавірусу.

Як відомо, у Великобританії зафіксували новий генетичний варіант вірусу, який може бути на 70% більше заразним.

DW інформує, що вже з завтрашнього дня, 21 грудня, Німеччина припинить авіасполучення з Великобританією, і ця заборона триватиме, як мінімум, до 31 грудня. Виняток - вантажні літаки.

Заборона на авіаперевезення з Королівством раніше ввели Нідерланди. Влада додали, що розглядають додаткові заходи щодо інших видів транспорту.

Від авіасполучення з Британією вирішили тимчасово відмовитися Італія і Австрія. Обмежувальні заходи планують ввести на 24 години, але поки неясно, коли саме заборона офіційно вступить в силу.

За інформацією ВВС, Бельгія припинила з Королівством авіасполучення і пасажирські залізничні перевезення. Про такі самі обмеження задумали і у Франції.

Як стверджує видання Bild, Євросоюз на наступному тижні планує повністю закрити пасажирське сполучення з Великобританією. Під заборону потраплять авіасполучення, залізничні перевезення, а також в'їзд через Евротунель під Ла-Маншем.

Раніше ми розповідали, що медики в Англії зафіксували новий штам коронавіруса, який більш заразний від звичного SARS-CoV-2 на 70%, після чого прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив про старт нового локдауна на Різдво.