RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Росія завершить будівництво "Північного потоку 2" до великого свята: дані розвідки

Російські будівельники газопроводу "Північний потік 2", який прокладено в обхід України, ударними темпами відновили роботи, щоб, за радянською традицією, завершити їх до святкової дати - 12 червня, коли відзначається День Росії.

Про це повідомили на офіційному сайті Служби зовнішньої розвідки.

У повідомленні сказано, що з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії неодноразово проходили російські судна, нехтуючи технологічними процедурами та екологічними обмеженнями.

"Протягом останніх місяців судна "Фінвал","Умка", криголами "Владислав Стрижов" і "Юрій Топчев" неодноразово проходили в німецьких територіальних водах через зону зимівлі птахів, рух суден якою заборонено", - підкреслили українські розвідники.

Недотримання суднами затвердженого маршруту при переході пояснюють інтенсивними роботами по добудові трубопроводу, під час яких на глибинах 65-70 м труба вкладається в два рази швидше, ніж на значно менших глибинах. Таким чином російські будівельники намагаються завершити цей проект до святкування Дня Росії, який відзначають 12 червня

"Втілення Російською Федерацією політичного проекту "Північний потік 2" не тільки загрожує енергетичній безпеці країн Європи, але й несе сумнівні перспективи для підтримки рівноваги в екосистемі Балтійського моря", - зауважили з цього приводу в Службі зовнішньої розвідки України.

Як повідомляв "Апостроф", в даний час газопровід "Північний потік-2" побудований на 95%.