RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Іспанія відкривається для щеплених від COVID-19 туристів: названі дати і допустимі вакцини

Іспанія відкриває кордони для іноземних туристів з 7 червня. Умовою в'їзду є вакцинація від коронавірусної інфекції. Таке ж рішення прийняла Рада ЄС, правда без зазначення строку.

Про це повідомляє "Коммерсант".

Іноземці зможуть в'їхати в Іспанію при наявності сертифіката вакцинації, але з однією умовою: використана вакцина має бути схвалена Європейським агентством лікарських засобів (ЕМА) або Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Таку ж вимогу прийнято для в'їзду в усі країни-члени Євросоюзу.

Відзначається, що ЕМА і ВООЗ поки не схвалили жодну з російських вакцин.

Прем'єр-міністр Педро Санчес заявив, що з 7 червня Іспанія буде рада прийняти громадян будь-якої країни, які отримали щеплення від COVID-19. Він додав, що для жителів Великобританії кордони відкриють вже з понеділка, 24 травня.

Іспанські власті розраховують на приїзд від 30% до 40% міжнародних туристів протягом літнього сезону. До кінця року ця курортна країна очікує збільшення туристичного потоку до 60-70%.

Нагадаємо, Україна, обігнавши Росію більше, ніж на 10 позицій, зайняла 35-е місце в рейтингу паспортів з можливістю подорожувати без візи або з візою після прибуття в 136 країн світу.