RU  UA

Такого не було 200 років: Німеччина і Бельгія потопають у воді

Європу накрила потужна негода. Таких повеней Німеччина не знала майже два століття. Від потужних злив третю добу потерпає і Бельгія.

Подробиці - у сюжеті Апостроф Newsо 10:00 на Апостроф TV.

Німеччина

У Німеччині з вівторка не вщухають дощі. Жертвами негоди стали щонайменше 80 осіб. 1300 людей зникли безвісти.

За даними поліції, частина міст та селищ повністю відрізані від цивілізації. Туди поки що не можуть дістатися рятувальні служби, там немає світла та зв'язку.

Масштабні повені, що призвели до людських жертв, тривають вже четверту добу. В Німеччину їх приніс циклон "Бернд".

Річки вийшли з берегів, будинки затопило, а дороги розмило. Сильні дощі та повені стали причиною відключення електроенергії, а також перебоїв з подачею питної води. В більшості регіонів оголосили надзвичайний стан.

Бельгія

Потужні зливи атакували і Бельгію. Кількість жертв зросла до 11. У всіх муніципалітетах провінції Лімбург оголошено евакуацію. У першу чергу рятують тих, хто живе поблизу річки Маас, бо там найкритичніша ситуація.

Повінь створила проблеми і на автомобільних шляхах, перервавши сполучення з кількома районами країни. У південних частинах Бельгії зупинилися поїзди, не працює залізниця. Адміністрація заявила про надзвичайну ситуацію. Залізничні шляхи перекрили повалені дерева, а потоки води спричинили просідання ґрунту під коліями.