RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Велика європейська країна знову готова приймати українців: названа дата і умови

Українських туристів з 27 липня почне приймати до себе Іспанія по безвізу, за рішенням Ради Європейського Союзу. На в’їзді треба буде надавати свідоцтво про повну вакцинацію або свіжий негативний тест.

Про це написала пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"Починаючи з 27 липня дозволятимуться усі подорожі з України за умови надання для осіб віком від 12 років одного із таких документів: сертифікат про вакцинацію, діагностична довідка (негативний результат PCR тестування за 72 години до в’їзду або негативний результат швидкого тестування за 48 годин до в’їзду), довідка про одужання", - йдеться у повідомленні.

Для всіх без виключень прибуваючих у країну потрібно мати при собі заповнений формуляр санітарного контролю, який робиться на порталі МОЗ Іспанії або через мобільний застосунок Spain Travel Health –SpTH–. Також туристи повинні взяти з собою отриманий QR код для надання на вимогу представників компанії перевізника перед посадкою, а також служб санітарного контролю в пункті пропуску в порту або аеропорту, по прибуттю до Іспанії.

У Міністерстві попередили, що інформація змінюється щотижня, тому порекомендували перевіряти дані перед відправленням у подорож.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Ковидные каникулы: какие европейские страны открылись для украинских туристов