RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Кримінальні заробітчани: група українців в Польщі попалася на масштабної махінації, фото

У Польщі виявили одну з найбільших підпільних фабрик сигарет, на якій затримали 16 чоловіків: 9 громадян Польщі та 7 громадян України. Щоб дістатися в важкодоступне місце правоохоронцям довелося використовувати вертоліт.

Про це повідомляє Polskie Radio.

За даними слідства, злочинна група займалася незаконним виготовленням сигарет з серпня 2020 року в Воломині, Варшаві та інших населених пунктах. Крім того, учасників групи підозрюють у поширенні та контрабанді нелегального товару в країни Західної Європи, зокрема, до Німеччини та Великобританії.

Правоохоронці виявили два великих виробничих цехи з обладнанням, заповнених картонними коробками з цигарками та готовим тютюном. Під час операції використовували вертоліт.

На незаконній фабриці, яка перебувала в Мазовецькому воєводстві, вилучили робочу виробничу лінію, професійну пакувальну машину, генератор електроенергії, понад 1 млн 600 тис. штук нелегальних сигарет, понад 13 тонн готового тютюну, картонні коробки з логотипами популярних тютюнових компаній та інші матеріали. Вартість всього вилученого товару оцінили в приблизно 1 млн 750 тис. євро, що на сьогодні відповідає 55 млн 755 тис. грн.

Затриманим висунуто звинувачення в участі в організованій злочинній групі, в незаконному виробництві тютюнових виробів, а також в незаконному продажі товарів з підробленою акцизною маркою. Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми писали, що в Польщі вилучили близько сотні одиниць вогнепальної зброї у банди контрабандистів, які поставляли зброю зокрема і в Україну.