RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Велика Британія підняла винищувачі для перехоплення літаків РФ: подробиці

До повітряного простору Великої Британії наблизилися російські Ту-142. Для перехоплення і спостереження за ними були підняті в повітря винищувачі Typhoon Королівських військово-повітряних сил.

Про це повідомляється на сайті Королівських ВПС.

За їх даними, в безпосередню близькість до повітряного простору Великої Британії увійшли російські літаки Ту-142 "Ведмідь-Ф". Спочатку за ними стежило НАТО. З аеродрому RAF Лоссімут на півночі Шотландії підняли в повітря винищувачі Typhoon. Для їх дозаправки був посланий Voyager.

"Нас направили в Ту-142 Центром управління і звітності Королівських ВПС, і наші колеги з НАТО тримали нас у курсі. Дозаправка в повітрі з літака Voyager ВВС Великої Британії дозволила нам залишатися на завданні, поки місія не була завершена і літак не вилетів із зони інтересів Великої Британії ", - йдеться в повідомленні.

Коли російські літаки віддалилися, винищувачі і Voyager повернулися на свої бази. Відзначається, що вони залишаються в стані готовності до будь-якої потенційної загрози Сполученому Королівству.

Як розповідав "Апостроф", російський літак Іл-96 вранці 7 травня вторгся в повітряний простір Естонії в районі острова Вайндло пробувши там менше однієї хвилини.