RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Піарився за бюджетні гроші: прокуратура Австрії обшукала офіс канцлера

В Австрії провели обшуки в офісі канцлера Себастьяна Курца, а також у деяких представників його найближчого оточення. Ці відомості вже підтвердили в австрійській прокуратурі по боротьбі з економічними злочинами і корупцією (WKStA).

Про це повідомив портал Kurier.

Так, крім офісу Курца, санкціоновані обшуки були проведені у дев'яти інших обвинувачених, які є найближчими соратниками канцлера і його ймовірними спільниками. Обшуки проводилися в декількох місцях, включаючи окремі офіси двох федеральних міністерств.

У WKStA повідомили, що обшуки були проведені "за результатами розслідування в процедурі призначення ради директорів Casinos Austria AG, що викликає подальші підозри".

Канцлера Австрії підозрюють в тому, що з 2016 по 2018 рік Мінфін Австрії зловжив владою і використовував бюджетні кошти виключно для реалізації ряду своїх політичних цілей і амбіцій. За ці кошти проводили різні політичні опитування, які нерідко мали маніпулятивний характер, що відповідав інтересам політичної партії та її вищих функціонерів.

Результати цих опитувань публікували в редакційному розділі однієї зі щоденних газет. При цьому їх не маркували рекламними оголошеннями.

Також є підозра, що відповідні посадові особи здійснювали платежі медіакомпанії в рамках медіа та рекламного співробітництва і ці платежі, по суті, впливали на редакційну діяльність.

Раніше ми також повідомляли про те, що переможці виборів в Німеччині готові до коаліційних переговорів.