RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Сертифікацію "Північного потоку – 2" призупинено: що відомо

Німеччина призупинила сертифікацію газопроводу "Північний потік-2", доки не буде створено дочірню компанію для відповідності законам ФРН.

Про це повідомляється у прес-релізі регулятора.

Сертифікацію Nord Stream 2 тимчасово призупинено, поки дочірнє підприємство не стане власником та оператором німецької частини газопроводу.

"Німеччина призупинила процес сертифікації "Північного потоку – 2"... Регулятор продовжить процес сертифікації "Північного потоку 2" після завершення створення дочірньої компанії у ФРН для німецької частини магістралі".

Як повідомляється в прес-релізі, штаб-квартира Nord Stream 2 AG розташована у місті Цуге (Швейцарія). Таким чином, для контролю частини трубопроводу на німецькій території потрібно започаткувати окрему дочірню компанію в Німеччині.

"Процедуру сертифікації буде припинено доти, доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірній компанії".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що п редседатель правління НАК "Нафтогаз України" заявив, що санкції США проти компанії-оператора російського газопроводу Nord Stream 2 AG можуть вплинути на європейські компанії.