RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Не хочуть п'ятої хвилі COVID-19: перша країна Європи запровадила обов'язкову вакцинацію

Австрія, яка пускає до себе українців лише з повним сертифікатом про щеплення, стане першою державою Європи, де буде запроваджено обов'язкову вакцинацію проти COVID-19.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Про це у п'ятницю, 19 листопада, заявив канцлер Олександр Шалленберг, який також оголосив про повний локдаун у країні.

За його словами, щеплення стануть обов'язковими з 1 лютого 2022 року, що зробить Австрію першою європейською країною, яка ввела таку міру.

"Ми не хочемо п'ятої хвилі. Ми також не хочемо шостої чи сьомої хвилі", - заявив глава уряду.

Такі жорсткі заходи були викликані серйозним зростанням числа заражень коронавірусом.

Щоб приборкати останнє зростання інфекцій, дев'ять федеральних земель Австрії погодилися запровадити загальнонаціональні обмеження, починаючи з понеділка, 22 листопада.

Локдаун триватиме 10 днів, проте може бути продовжений до 20 днів. Громадянам заборонено залишати свої будинки, виняток — робота, продуктові магазини й аптеки та заняття фізкультурою. Школи не закриватимуться.

Через те, що в Австрії - один із найнижчих показників вакцинації у Західній Європі (близько 70%), там щотижня заражається близько 1000 осіб на 100 тисяч населення, що надто багато для майже 9-мільйонної держави.

МОЗ та МВС Австрії зареєстрували 15 809 нових випадків коронавірусу за останню добу, 18 листопада, що стало новим максимумом із захворюваності, повідомляє інформагентство ORF.

На даний момент 11 951 особа померла від коронавірусу. Нині через коронавірус на стаціонарному лікуванні перебуває 2871 людина, з них 520 - у відділеннях інтенсивної терапії.

Нагадаємо, бордель в Австрії знайшов безвідмовний спосіб стимулювати вакцинуватися від коронавірусу. Він обіцяв відвідувачам безкоштовний сеанс із дівчиною, якщо вони зроблять щеплення прямо на місці.