RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

МЗС Німеччини виступило проти "Північного потоку - 2": названо вагому причину

За словами нового міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок, на сьогодні підстав для введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2" немає, оскільки він не відповідає європейським стандартам.

Про це вона розповіла у ефірі телеканалу ZDF, повідомляє Deutsche Welle.

У неділю, 12 грудня, німецький політик Анналена Бербок заявила, що сертифікація спірного газопроводу "Північний потік - 2" триває, але вона не бачить підстав для введення його в експлуатацію. Причиною є те, що газопровід поки що не відповідає нормам європейського енергетичного законодавства.

Міністр закордонних справ Німеччини зазначила, що для запуску перекачування газу оператору трубопроводу потрібно отримати схвалення німецького регулятора на відповідність Газовій директиві ЄС з питань законодавства та безпеки. Крім того, якщо масштаби російсько-українського конфлікту збільшаться, трубопровід більше не зможе експлуатуватися.

"Оскільки до енергетичних проектів, таких, як "Північний потік - 2", застосовується європейське енергетичне законодавство, у нинішньому вигляді цей трубопровід не може бути схвалений, адже він не відповідає необхідним вимогам, а питання безпеки у будь-якому випадку залишаються невирішеними", - резюмувала політик. .

Раніше ми писали, що Польща вказала на ризики запуску "Північного потоку - 2" і назвала найкраще рішення.