RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Європі схвалили пігулки від коронавірусу: що про них відомо

У Франції схвалили перші противірусні пігулки проти коронавірусу Paxlovid від Pfizer перорального застосування. Французьке МОЗ повідомило, що почнуть постачати таблетки за тиждень.

Про це пише Le Figaro.

"Ми зарезервували 500 тисяч доз на 2022 рік, і перші поставки - кілька тисяч доз - очікуються через тиждень" , - запевнили у МОЗ Франції.

На думку Національного агентства з лікарських засобів, ці ліки потрібні дорослим, які хворіють на COVID-19, які мають великий ризик перетікання у важку форму, і які не вимагають кисневої терапії.

Таблетки схвалили насамперед для громадян із групи ризику. Йдеться про пенсіонерів, людей з ослабленим імунітетом або які мають деякі рідкісні захворювання.

Їх потрібно пити на день тричі протягом п'яти днів і, бажано, відразу після отримання позитивного тесту на коронавірус, не пізніше п'яти днів після появи симптомів вірусу.

За даними результатів клінічних досліджень, це лікування ефективне проти нового штаму коронавірусу "Омікрон", а також знижує ризик госпіталізації або смерті від COVID-19 приблизно на 85%.

Проте є протипоказання для пацієнтів із тяжкою печінковою або нирковою недостатністю. Прийом Paxlovid має значний ризик лікарських взаємодій.

Таблетки призначатимуть лікарі, їх можна буде отримати за рецептом у всіх аптеках країни.

Також читайте матеріал "Апострофа": Антибіотик під час коронавірусу: панацея чи помилка лікаря