RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україна - одна з нас: у Євросоюзі зробили важливу заяву

Довіра до президента РФ Володимира Путіна повністю зруйнована та підірвана, а Україна є однією з нас, і ми хочемо, щоб вона була в Європейському Союзі.

Про це президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила Euronews.

Інтерв'ю з'явилося після того, як Брюссель оголосив, що відправляє зброю в Україну, закриває пропагандистські російські ЗМІ в Європі і забороняє російським літакам входити на територію країн ЄС.

Але, попри підтримку членства України в ЄС, Урсула фон дер Ляйєн не дала жодних вказівок на те, що це буде швидкий вступ, як того вимагав президент Володимир Зеленський у суботу, 26 лютого.

Вона сказала: “Ми маємо процес з Україною, який, наприклад, інтегрує український ринок у єдиний ринок. У нас дуже тісна співпраця з енергосистеми, наприклад. Так багато тем, де ми дуже тісно співпрацюємо і з часом, вони належать нам. Вони є одними з нас, і ми хочемо, щоб вони були”.

Обговорюючи можливість мирних переговорів між Україною та Росією, Фон дер Ляйєн сказала: “Звісно, важливо, щоб українська сторона погодилася на мирні переговори і щоб умови були хорошими для української сторони. Загалом, завжди краще вести мирні переговори, аніж битися. Але довіру до президента Путіна повністю зруйновано і підірвано”.

Нагадаємо, Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз закупить зброю для України на 450 млн євро, а глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що в рамках військової допомоги хоче надати Україні бойові літаки.