RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Франція заморозила 22 млрд євро Центробанку РФ, а олігархи Путіна втратили яхти та особняки

22 млрд євро активів Центрального банку РФ були заморожені, як і заощадження, нерухомість та банківські рахунки олігархів з оточення Володимира Путіна на території Франції.

Про це пише місцеве видання Capital.

За словами міністра економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну французька влада заморозила активи російських олігархів на суму близько 850 млн євро. Під удар потрапили також яхти, нерухомість та банківські рахунки.

"Ми знерухомили 150 мільйонів євро приватних рахунків, кредитних ліній у Франції, у французьких установах. Також ми заморозили нерухомість на території Франції на суму 539 млн євро, що відповідає приблизно тридцяти об'єктам нерухомості або квартирам, і ми заморозили дві яхти вартістю близько 150 млн євро", - наголосив глава Мінекономіки.

Після цієї процедури, як розповідає Ле Мер, російські олігархи не зможуть більше використати свої активи або продавати їх. З іншого боку, за словами міністра, вони не конфісковані, що дозволяє державі виставити їх на продаж незабаром.

"Для того, щоб стався арешт, має бути скоєний кримінальний злочин... Санкції шкодять Росії, шкодять російській державі, шкодять Володимиру Путіну", - продовжив Ле Мер і нагадав, що Захід заморозив активи Центробанку РФ у розмірі 22 млрд євро .

Раніше ми розповідали, що в Росії через жорсткі санкції повністю заборонили видачу валюти.