RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

ЄС готується запровадити проти Росії найпотужнішу санкцію

Оскільки низка санкцій стосовно Росії, запроваджених заходом задля швидшого закінчення війни з Україною, ніяк не вплинула на країну-агресора, ЄС обговорює можливість запровадження нафтового ембарго щодо РФ.

Про це повідомляє Reuters.

Відмічається, що у разі прийняття такого рішення, Росія позбудеться значної частки експорту, проте і для країн Європи це створить проблеми з енергоресурсами. Незважаючи на це, на нафтовому ембарго для ворожої країни наполягає низка країн ЄС, таких як: Литва, Естонія, Латвія

Відзначається, що для обговорення запровадження кардинальних заходів 24 березня до Брюселю прибуде президент США Джо Байден з 30 союзниками НАТО, а також з ЄС та у форматі Великої сімки (G7), включаючи Японію.

"Ми працюємо над п'ятим раундом санкцій і пропонується багато нових імен", – сказав високопоставлений дипломат ЄС на умовах анонімності.

У той же час, за кілька днів до прибуття президента США, уряди ЄС візьмуть участь у обговоренні ситуації між міністрами закордонних справ уже у понеділок, 21 березня.

"Кремль досі не змінив курсу щодо України через чотири раунди санкцій ЄС, введених за останні три тижні, зокрема щодо 685 росіян і білорусів, а також щодо російських фінансів та торгівлі", – йдеться у публікації.

Зазначимо, через напад Росії на Україну під персональними санкціями США, Великобританії, Канади, Австралії, Японії та ЄС опинилися вже понад 300 компаній та 900 громадян країни-агресора. Найпопулярніший вид обмежень – блокує активи як фізичних, так і юридичних осіб.

Раніше ми писали, які великі компанії продовжують працювати у Росії.